Logistiikkakoulutusta esillä Mansen Mörinöillä

Tredu kouluttaa osaajia

Mansen Mörinät 5–6.4. kerää yhteen kuljetusalan ammattilaisia laajalta alueelta. Mansen Mörinöissä mukana oleva Tampereen seudun ammattiopisto Tredu haluaa tehdä tunnetuksi omaa toimintaansa alueellisena logistiikka-alan kouluttajana.

Tredu kouluttaa vuosittain noin 500 kuorma- ja linja-auton sekä yhdistelmäajoneuvon kuljettajaa sekä noin 150 varastoalan osaajaa alueen yritysten tarpeisiin. Etenkin kuljettajatarve alueella on lisääntynyt ja kuljetusyritykset palkkaavat jatkuvasti osaavaa henkilökuntaa. Tampereen seutu on sijainiltaan houkutteleva alue logististen palveluiden sijoittumiselle.

Tampereen ohitustien ja Pirkkalan lentokentän tarjoamat mahdollisuudet houkuttelevat uutta yritystoimintaa alueelle. Samalla kuljetuspalveluiden tarve ja tarjonta lisääntyvät. Yhteiskuntamme toimiva ja tehokas logistiikka on edellytys menestyvälle tuotannolle ja sen kasvulle.

Koulutuspalveluiden on tulevaisuudessa keskityttävä entistä enemmän kuljettajien osaamisen kehittämiseen ja logistiikka-alan yritysyhteistyön lisäämiseen. Tredun uudet oppimisympäristöt tarjoavat houkuttelevan vaihtoehdon ammattia opiskeleville nuorille sekä ammattia vaihtaville aikuisille. ”Haluamme esitellä Mansen Mörinöiden vierailijoille varasto- ja kuljetusalan koulutuksia ja esitellä toimintaamme Hepolamminkadun toimipisteessä 5.4.”, kertoo koulutuspäällikkö Matti Heikkinen.

Tredussa voi opiskella kuorma- ja linja-auton sekä yhdistelmäajoneuvonkuljettajiksi, varastonhoitajiksi ja esimiehiksi. ”Lisäksi olemme hakeneet kevään 2019 aikana koulutuksen järjestämislupaa liikenneopettajan erikoisammattitutkintoon”, sanoo Heikkinen

Tredu on valtakunnan toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredun 16:ssa toimipisteessä opiskelee vuosittain noin 17 000 opiskelijaa.