Tapahtumauutuudet

Tapahtumassa esillä olevat uutuudet ja esittelyt
Seuraavat uutuudet ja esittelyt ovat Mansen Mörinöillä 2024.Acgo Suomi Oy
Valimotie 3, 33960 PirkkalaAgco Suomi Oy:n pihamaa on taas täynnä touhua Mansen Mörinöillä. Nähtävillä on Valtran suurimman Q-sarjan traktoreita, syksyllä julkaistun Fendt 700 Gen7 -sarjan traktori sekä paljon Agco Suomella myynnissä olevia laitteita eri valmistajilta. FMG:ltä on esillä höyläkauha sekä järeä, levitettävä HD-polanneterä. Myös FMG:n edustaja on paikalla.

Pihalla nähdään Japan klapikonetyönäytöksiä, Keslan kuormain- ja metsäperävaunupaketteja sekä Uddeholmin kulutusterästarjontaa. Paikalla on myös paljon Agcon henkilökuntaa muiltakin paikkakunnilta palvelemassa seutukuntansa asiakkaita.

Pikkupurtavaa on tietenkin tarjolla vieraille sekä runsaasti erilaisia varaosatarjouksia kevään kunnostusrupeamaan.

Agco Suomen kattaus löytyy perinteisestä paikasta Valimotien päästä, Valimotie 3, Pirkkala.


Asfalttikallio Oy
Autokeskuksentie 8, 33960 PirkkalaAlfalttikallio Oy esittelee Mansen Mörinöillä muun muassa tuoreinta asfalttialan kalustoaan, jolla tullaan hoitamaan tulevan kesän päällystystöitä. Paikalla esitellään myös Asfalttikallion kesän urakoita siinä määrin kuin niitä on jo tiedossa.

Asfalttikallio koneineen löytyy Pirkkalasta, Tampereen läntisen kehätien varrelta osoitteesta Autokeskuksentie 8 A, Pirkkala.


Avesco Oy
Jasperintie 290, 33960 PirkkalaAvesco Oy:llä on Mörinöillä esillä runsas kattaus uusimpia Caterpillar-maarakennuskoneita, niin pyörä- kuin tela-alustaisia malleja. Demoalueella on koeajettavissa mallit: Cat M319 (3D-varustein), 305, 308 ja 325. Paikalla on nähtävillä myös Cat XQP20 EU V -generaattori.

Avesco aloitti äskettäin Magni-kurottajien edustuksen Suomessa. Mörinöillä nähdään nyt Magnin mallit RTH 6.31 ja TH 4,5.19P. Korjaamon puolella pääsee tutustumaan, miten Cat-kone saa uuden elämän Rebuild-peruskunnostuksen myötä.

Pihalla nähdään myös paljon Avescon yhteiskumppaneita osastoineen, kuten Sitech, Tamtron, KAHA (Webasto & suodattimet), YTM sekä Suomen Kauhatukku. Lisäksi tarjolla on paljon jälkimarkkinointi- ja vaihtokonetarjouksia sekä Cat-fanituotearvonta. Myös fanituotteita on myynnissä Cat-shopissa.
Ja tietenkin tarjolla on perinteiseen tapaan Tapolan mustaa makkaraa ja kahvia palanpainikkeeksi. Tapahtuman juontajana toimii Cat-woman Helena Riihitupa. Ohjelmaa on tarjolla myös perheen pienimmille.

Avescon monipuolinen kattaus löytyy Pirkkalasta osoitteesta Jasperintie 290. Paikalle pääsee myös tapahtumaa kiertävällä Mörinä-bussilla, joka pysähtyy Avescon kohdalla.


Bronto Skylift Oy Ab
Tuottotie 2, 33960 PirkkalaBronto Skylift nousee Mansen Mörinöitten ylle. Bronto Skyliftin pihalla on esillä urakkapuolen nostolavalaitteita. Näytillä on 35, 55 ja 104 metriin nousevia laitteita. Bronton henkilökuntaa on paikalla kertomassa lisää näistä laitteista ja muustakin Bronto Skyliftin tarjonnasta.

Mörinöillä on myös mahdollisuus tarttua Bronton ohjaimiin ja testata nostolavalaitteen ohjaustaitoja virtuaalimaailmassa Bronto One -simulaattorilla. Simulaattori löytyy Bronto Skyliftin tiloista pe 12.4. klo 9–17. Osallistujille on luvassa yllätyspalkinto.

Kahvitarjoilusta Bronton Skyliftin etupihalla vastaa Raholan Pyrkivän U13-joukkue.
Bronton nostolava-autot löytyvät Mörinöitten keskeiseltä paikalta Pirkkalasta osoitteesta Tuottotie 2.

Bronto Skyliftin väki toivottaa kaikki tervetulleeksi tutustumaan Bronton nostolavalaitteisiin.


Suomen Telakone Oy, Simeri Oy, Finnsiirto Oy
Ajurintaival 10, 33880 LempääläMonipuolinen konetalo Finnsiirto esittelee Mörinöillä esittelee pitkän listan erilaisia maarakennukseen, kiinteistönhoitoon, varastologistiikkaan, kunnossapitoon ja rakennustyömaille soveltuvia koneita ja laitteita, kuten Hyundain kaivukoneita (R 25 Z-9AK -minikaivukone ja HW 150 ACR -lyhytperäinen pyöräalustainen), Hyundain trukkeja, Ausan maastotrukkeja, LM Trac -kiinteistönhoitokoneita, Jekko-mininosturi, Dinglin kuukulkija, Faresin täyssähkökurottaja sekä Almacin tela-alustaisia kuljettimia.

Finnsiirto Groupin muodostavat Finnsiirto Oy, Suomen Telakone Oy ja Simeri Oy. Kaikkien näiden yritysten henkilökuntaa on paikalla kertomassa lisää edustamistaan tuotteista.
Runsaan konetarjonnan lisäksi luvassa on pikkupurtavaa.

Finnsiirto Groupin Mörinä-kattaus löytyy Tampereen eteläpuolelta Lempäälästä osoitteesta Ajurintaival 10. Finnsiirto Groupin Tampereen alueen toimipiste on ollut kyseisessä osoitteessa jo muutaman vuoden. Rakennus näkyy moottoritien oikealla puolella lähestyttäessä Tamperetta Helsingin suunnalta.


Fleetskills
Autokeskuksentie 9, 33960 PirkkalaMilloin ajoneuvot pitää katsastaa? Mikä on kuljettajien ammattipätevyyskoulutusten tilanne? Onko asiakasyrityksen turvallisuusperehdytykset suoritettu? Tuttuja kysymyksiä kuljetusyrityksessä. Ratkaisuina on tavallisesti joukko taulukkoja tietokoneella tai kansioissa, vihkoja tai tarralappuja.
Ratkaisuna on FleetSkills-ohjelmisto, jossa hajallaan oleva tieto on yhdessä paikassa selkeästi tulkittavissa. FleetSkills tarjoaa myös Ammattipätevyyden jatkokoulutuksia, jotka voi suorittaa verkossa.

FleetSkills on Mansen Mörinöillä Scania Suomen toimipisteessä, Autokeskuksentie 9, 33960 Pirkkala


Grolls (Tools Finland Oy)
Autokeskuksentie 8 a 2, 33960 PirkkalaPirkkalassa osoitteessa Autokeskuksentie 8 sijaitseva Grolls tarjoaa laadukkaan ja laajan valikoiman työvaatteita ja henkilösuojaimia unohtamatta hyvää palvelua niin yritysasiakkaille kuin yksityisille kuluttajille. Mörinöillä tarjouksia ja tarjottavaa. Piha-alueella myös Rinta-Jouppi Machine ja Airman-minikaivukoneet.

Mansen Mörinöillä Grollsilla on mukana myös tuote-esittelyjä. Perjantaina paikalla ensiaputuotteita esittelemässä Cederroth, kotimaisia työjalkineita Sievi ja punaisia ammattikäyttöön suunniteltuja työkaluja Milwaukee. Lauantaina on alustavasti paikalla työvaatteita esittelemässä myös Dimex.


Hankkija Tampere
Nuutisarankatu 35, 33900 TampereHankkijan toimipisteessä Tampereen Nuutisarankadulla on esillä todella monipuolinen ja laadukas konekattaus. Mörinävierailla on mahdollisuus tutustua esimerkiksi Claas Torion -pyöräkuormainmallistoon, kuten 535-, 537- ja 1285 -malleihin.

Lisäksi esillä ovat kotimaiset Norcar-pienkuormaimet, joista löytyy sopiva vaihtoehto jokaiseen tarpeeseen. Koneiden kaatokuormat ovat 750-1760 kg, ja nostokorkeudet yltävät jopa 3,3 metriin.


Honka Trading Oy
Valimotie 3, 33960 PirkkalaHonkatrading Oy täräyttää pöytään Mörinöiden ajaksi todella houkuttelevia messutarjouksia. Kolme Takeuchi-kaivukonetta nyt tarjolla erittäin edullisin hinnoin.

Takeuchi TR210R (kuvassa vas.) nyt Mörinä-hintaan 19 500 € (alv 0%) (norm. 23 000 €), TR230 (kuvassa kes.) nyt 39 000 € (alv 0%) (norm. 45 000 €) ja TR240 (kuvassa oik.) nyt 47 000 € (alv 0%) (norm. 55 000 €).
Koneita on kutakin tarjolla yksi kappale. Hinta sisältää vakiovarusteet. Hinnat ovat voimassa Mansen Mörinöiden ajan.

Honkatradingin tarjouskoneet löytyvät Honkatradingin Pirkkalan myyntipisteestä Valimotien päästä osoitteesta Valimotie 3. Kannattaa ottaa peräkärry tai lavetti mukaan, niin saa koneen heti paluukuormaan.


Huoltoset Oy
Kolmenkulmantie 6, 33430 YlöjärviYlöjärvellä möristään vauhdikkaasti osoitteessa Kolmenkulmantie 6, jossa mukana tapahtumassa ovat seuraavat yritykset;
Huoltoset: Raskaan kaluston huolto- ja korjauspalvelu
Hs tuotteet: Kotimaisia ja käsintehtyjä lisälaitteita erilaisiin koneisiin
Maslag Oy: Kuonankäsittely- ja kivenmurskauslaitokset, laitteiden suunnittelu ja valmistus, huollot, korjaukset, koneiden saneeraus yms.
Pispalan Puu ja Rauta: Uusien ja käytettyjen koneiden, osien ja varusteiden maahantuonti ja vientiä.
Ylöjärven Hydrauliikka: Hydrauliikkatuotteiden valmistus ja myynti
Pinsiön osapalvelu: Varaosia ja lisälaitteita kaiken merkkisiin työkoneisiin

Tapahtumassa on esillä runsaasti lisälaitteita sekä erilaisia työkoneita, ja saatavilla on hyviä tarjouksia esimerkiksi huolloista ja harjoista. Lisäksi tarjolla on ruokaa ja juomaa sekä kilpailuja ja arvontoja.

Lapsille on puolestaan pelejä ja leikkipaikka, ja kaikenikäisiä kiinnostaa varmasti lauantaina palokunnan suorittama auton hallittu pilkontanäytös.


IKH Pirkkala
Kenkätie 2A, 33950 PirkkalaIKH:n Pirkkalan liike on mukana Mansen Mörinät -tapahtumassa osoitteessa Kenkätie 2, Pirkkala. Tarjolla on Milwaukeen akkutyökalujen esittelyä sekä niiden testausmahdollisuus. Myös Stillin moottorisahoja ja Kärcherin painepesureita pääsee testaamaan kenttäoloissa.

Paikalla nähdään myös Tec7-teollisuuskemikaalien ja WD40-monitoimiaineiden esittelijöitä. Pientä purtavaa on tarjolla grillimakkaran ja kahvin muodossa. IKH:n Tero Kuoppamäki muistuttaa myös liikkeen edessä olevasta bussipysäkistä, johon Mörinät-tapahtumaa kiertävät bussit pysähtyvät.


Infuel Oy / Tankkaustiimi
Tuottotie 4, 33960 Pirkkala (Rotator Oy:n tiloissa)Infuel Oy on tankkauspalveluita tarjoava yritys, joka tähän asti on operoinut lähinnä Uudenmaan alueella. Nyt yritys on laajentamassa toimintaansa Pirkanmaalle.

Mansen Mörinöillä Infuel nähdään Rotatorin pihalla, jossa kerrotaan yrityksen polttoainehuoltoon liittyvästä toiminnasta ja toimintatavoista.

Infuelin ideana on toimittaa polttoaineet työmaille ympärivuorokautisesti, olipa työmaa sitten vaikka vähän hankalampien yhteyksien takana. Siihen Infuel esittelee Mörinöillä uuden ”tykin”, nimittäin Unimog U 5000 -alustaisen säiliöauton, joka on Infuelin Väinö Väljan mukaan ainut laatuaan Suomessa. Sillä jos millä saadaan löpöt, max. viisi tonnia, vaikeidenkin kulkuyhteyksien taakse. Unimog-säiliöautossa on myös erillinen säiliö AdBluelle.


ITR Finland
Tuottotie 4, 33960 Pirkkala (Rotator Oy:n pihalla, U1)ITR Finland esittelee Mansen Mörinöillä monipuolista tuotetarjontaansa. Näytillä tulee olemaan telarunko, ketjupaketteja sekä kulutusterästuotteita. Ja tietenkin paikalla on ITR Finlandin henkilökuntaa kertomassa lisää. Tilaisuudessa jaetaan myös ITR:n messutarjouslehteä.

ITR Finland esittäytyy viime vuoden tapaan Rotatorin pihalla.


JH-Center
Vesalantie 18, 33960 PirkkalaPirkkalan Vesalantiellä sijaitseva JH-Center palvelee kiinteistönhuollon ja maanrakennusalan ammattilaisia tarjoamalla monipuolisia palveluita työlaitteiden ja telaston osien myynnistä telastojen asennuksiin ja Snowstar-kiinteistönhuollon työlaitteiden vuokraamiseen.

Tämän vuoden Mörinöillä JH-Centerin mielenkiintoisimpia uutuuksia edustaa laadukas GSK-iskuvasaraperhe, jossa on tarjolla kokoluokkia 105 kilosta aina yli 4000 kilon kokonaispainoon saakka.

Totuttuun tapaan Vesalantiellä voi tutustua alan kärkituotteisiin kahvikupposen ääressä.


KH-Koneet Oy, Edeco Tools Oy, KH-Tekninen Kauppa Oy
Tuottotie 1, 33960 PirkkalaYksi Mansen Mörinöiden kohokohtia ja eniten yleisöä keräävä kohde on perinteisesti KH-Koneiden, Edeco-Toolsin ja KH-Teknisen Kaupan toimipiste Pirkkalan Turkkiradalla.

Mörinöillä on esillä runsaasti raskaan sarjan huipputuotteita, ja tutustuttavissa ovat esimerkiksi Kramer-, Yanmar-, Ljungby Maskin-, Dynapac-, Wacker Neuson- sekä Kobelco-merkkien kattavat tuoteperheet sekä luonnollisesti koko talon kattavat jälkimarkkinointipalvelut.

Uutuuksista esillä ovat esimerkiksi Kramer 8085 -kuormaimen uudistettu malli, joka on varusteltu suurella määrällä uusia teknisiä ominaisuuksia sekä Wacker Neusonin EW100 -kaivukoneen uusin versio.


Konesilta Oy
Autokeskuksentie 10, 33960 PirkkalaKonesilta Oy tarjoilee Mansen Mörinöillä perinteisen konekattauksen maarakennukseen sekä muuhunkin urakointiin. Kubotan kaivukoneita ja pyöräkuormaajia on esillä laaja valikoima. Paikalla nähdään viime kesän uutuus Kubota KX085-5 -midikaivukone. Koneita pääsee koeajamaan.

Paikalla nähdään myös Konesillan varustelemia suoalustaisia kaivukoneita sekä runsas määrä erikokoisia vaihtokaivukoneita sekä myös muitakin vaihtokoneita. Muutamia koneluovutuksiakin on Mörinöillä luvassa. Paikalla päivystää tietenkin Konesillan konemyyjiä muiltakin paikkakunnilta.

Ja tietenkin tarjolla on perinteistä nyhtöpossua lisukkeineen ja päälle pullakahveet. Tyhjin vatsoin ei Konesillalta kuulemma lähde kukaan.


Ab Konevel Oy
Teollisuustie 1, 33960 PirkkalaTyölaitetalo Konevel Oy esittäytyy Mörinöillä Ponssen toimipisteen pihalla Tampere-Pirkkala-lentoaseman tien varrella. Konevel esittelee siellä jo viime vuonna Maxpossa ensiesittelynsä saanutta järeää KVex RQ-280 -keräävää harjalaitetta. Se on tarkoitettu karkean hiekan nostoon. Laitteen (kuvassa) järeyttä kuvaa sekin, että sen käyttämiseen tarvitaan vähintään 10 tonnin painoinen peruskone.

Esillä on myös muita työlaitteita, kuten pulveroijia ja iskuvasaroita purkutöihin sekä Seppi M. -murskaimia piennarleikkuuseen ja raivaukseen. Paikalla on tavattavissa Konevelin myyjiä eri toimipisteiltä, joten savonmurteellakin pärjää matkassa. Grilli on kuumana ja virvokkeitakin löytyy.

Parkkitilaa on hyvin tarjolla omalla autolla liikkuville ja Mörinä-bussikin pysähtyy lähelle.
Ponsse ei ole varsinaisesti mukana Mörinä-tapahtumassa, mutta metsäkoneen hankintakin kyllä onnistuu perjantaina, kun liike on auki. Konevel toki jatkaa tontilla mörinöintiä lauantainakin.

Konevelin kattaus siis esillä Ponssen pihalla Pirkkalassa osoitteessa Teollisuustie 1.


Konevuokraamo Rentti | Tracwest Oy
Turkkirata 30, 33960 PirkkalaRentin (Tracwest Oy) piha on Mörinöillä täynnä erilaisia Case-koneita, kuten minikaivukoneita, tiehöylä, kaivurikuormaaja, pyöräkuormaajia sekä kaivukoneita, niin tela- kuin pyöräalustaisina. Koneita pääsee myös koeajamaan. Esimerkiksi täyssähköinen Case CX15EV -minikaivukone, Casen suurin pyöräalustainen kaivukone WX175E SR sekä lyhytperäinen Case CX245D -telakaivukone odottavat kentällä koeajajia.

Koneiden lisäksi Rentillä pääsee tutustumaan talon korjaamopalveluihin sekä varaosatoimintoihin. Nyt uutena palveluna on saatavilla tehdaskunnostettuja osia kahden vuoden takuulla. Mörinöillä on luvassa myös varaosatarjous eli 15 prosentin alennusta on tarjolla Mörinöillä mukaan kaapatuista osista. Kevään rahoitustarjouksistakin kuullaan paikan päällä lisää. Paikalla on myös Rentin henkilökuntaa yrityksen eri toimipisteiltä.

Pihalla nähdään ensimmäinen Rentin toteuttama metsäalustainen Case CX180E -kaivukone. Erikoisvarustelu on tehty kokonaan Suomessa. Kone on jo myyty ja odottaa kovasti pääsyä metsäojitukseen. Pihalla on myös Honkajoki Worksin työlaitekattaus ja Kone Jare esittelee raskaan kaluston palveluitaan.

Rentin pihatapahtuman kuuluttajana toimii televisiostakin tuttu Sanna Laitinen. Makkarapaistoa ja munkkikahveita on tietenkin tarjolla kävijöille. Muutoinkin on kyse koko perheen tapahtumasta, pienemmillekin kävijöille on luvassa mielenkiintoista touhua.

Rentin Case-koneet ja palvelut ovat esillä tutussa paikassa Pirkkalassa osoitteessa Turkkirata 30.


Koneyksikkö Oy
Perkkoonkatu 9, 33850 TampereKoneyksikkö Oy aloitti viime vuonna Firstgreen-liukuohjattujen sähkökuormaajien maahantuonnin. Nyt näitä uutuuskuormaajia pääsee näkemään Mansen Mörinöillä Koneyksikön pihalla. Esillä on myös Marakonin laitteita.

Suvanto Trucksin tarjonnasta ovat nähtävillä uudet ja käytetyt kuorma-autot sekä kattava valikoima lisävarusteita ja tarvikkeita. Myös pikkupurtavaa on tarjolla.

Koneyksikkö ja Suvanto Trucks löytyvät Tampereen eteläpuolelta Raskoneen naapurista osoitteesta Perkkoonkatu 9, Tampere.


Leica Geosystems Oy
Tuottotie 4, 33960 Pirkkala (Rotator Oy:llä)Leica Geosystems esittelee Mörinöillä tuotteitaan kahdessakin paikassa; Rotatorin pihalla sekä Taratestin pihalla järjestettävässä Elinkaaritapahtumassa. Molemmissa paikoissa on esillä Leican mittalaitteita ja koneohjausjärjestelmiä, kuten uusi iCON Site Excavate -koneohjausjärjestelmä.
Leicalla voi osallistua myös leikkimieliseen kilpailuun, jossa mitataan kolmiulotteisia pisteitä mahdollisimman nopeasti Leica AP20 AutoPole -käsimittalaitteella.

AP20 AutoPole säästää työmaalla kuluvaa aikaa ja vähentää hankalia jälkikäsittelykorjauksia. AP20 AutoPole mahdollistaa mittaukset kallistetulla sauvalla, kohteen haun ja siihen lukittumisen sekä tarjoaa automaattiset korkeuslukemat. Korkeutta voidaan säätää ja sauvaa kallistaa piilopisteen paikallistamiseksi. Lisäksi tähtäyslinjan voi luoda nopeasti uudelleen ja lukita robottitakymetriin myös silloin, kun työmaalla on useampia mittaajia samanaikaisesti.

Rotatorin pihalla on koeajettavissa Hitachi-kaivukone, joka on varustettu Leican semi-automaattisella koneohjausjärjestelmällä.

Taratest sijaitsee Pirkkalassa osoitteessa Turkkirata 9 ja Rotator, sekin myös Pirkkalassa, osoitteessa Tuottotie 4. Näissä molemmissa osoitteissa pääsee tutustumaan Leican palveluihin.


Loukkomotors / Tampere
Jasperintie 310, 33960 PirkkalaLoukkomotors on vahvasti mukana Mansen Mörinöillä ja Jasperintiellä Pirkkalassa on tapahtumia koko Mörinöiden ajan.

Husqvarna: on mukana Pe-La, ja Jussi Haverinen esittelee heidän uusimmat huippuluokan laitteensa.
Can-Am/BRP: Petri Käpylä on paikalla perjantaina näyttämässä, mitä kaikkea jännittävää BRP:llä on tarjottavana.

Ultratec -kotimaiset mönkijän peräkärryt: Ruokolainen tuo Pe-La esille innovatiiviset tuotteensa, joita et halua missata.

Alutroll-veneet ja Tohatsu-perämoottorit esittelyssä: Paikalla Alutroll-maahantuoja Marko Nahkuri ja Tohatsulta Lasse Hytönen.

Lasten E-Bike rata: 12″ ja 16″ Stacyc mukana, KTM-edustaja Lari Jukola paikalla pe (radalle vain vanhemman läsnäollessa – oma kypärä mukaan).

GasGas Sähköpyörät koeajossa: Maahantuoja Tomi Kunnas paikalla.

Lauantaina 200:lle ensimmäiselle Original Wingsit!


Lännen Tractors Oy
Valimotie 3, 33960 PirkkalaLännen Tractors on mukana Mörinöillä totutun monipuoliseen tapaan, ja Pirkkalan Valimotiellä on esillä Lännen tuoteperheen valikoimaa koko skaalan laajuudelta.

Valimotiellä esittäytyy myös moni Lännen yhteistyökumppani, ja tällä kertaa mukana ovat esimerkiksi Nokian Renkaat, Suomen Kaapelitarvike, Vuokramarkkinat Alfa sekä Rotyx. Lisäksi Latela-TV-sarjasta tuttu Lauri Huttunen on paikalla esittelemässä uusimpia projektejaan. Luonnollisesti tarjolla on myös kahvia sekä makkaraa, ja onneaan voi testata Lännen arvontojen kautta.


Machinery Oy
Ruutanakorventie 2, 33960 PirkkalaMachinery Oy esittelee Mansen Mörinöillä maantiivistyslaitteita, uppo- ja lietepumppuja, generaattoreita sekä kompressoreja. Uutuustuote-esittelynä nähdään Swan Lift -henkilönostimia, joista on tarjolla myös akkukäyttöinen malli. Monipuolisen kone- ja laitetarjonnan lisäksi on luvassa maukkaita hodareita ja muuta pientä purtavaa.

Machinery on nyt toiminut jo hetken uudessa osoitteessa Tampereen läntisen kehätien läheisyydessä osoitteessa Ruutanakorventie 2, Pirkkala. Siellä järjestetään nyt vasta toisen kerran Mörinä-tapahtuma.

Machineryn väki toivottaakin kaikki tervetulleeksi tutustumaan vielä varsin uusiin toimitiloihin sekä tietenkin konetarjontaan.


Mansen Mörinät Elinkaaritapahtuma
Taratest Oy, Ramudden Oy, Leica Geosystems Oy
Turkkirata 9, 33960 PirkkalaTaratest Oy osallistuu tänäkin vuonna Mansen Mörinöille Pirkkalan toimipisteellään järjestettävässä infrarakentamisen Elinkaaritapahtumassa. Taratest on geotekniikan ja ympäristötutkimusten asiantuntija, jonka kokemukseen ja monipuoliseen osaamiseen on luotettu yli 40 vuoden ajan. Yritys työskentelee valtakunnallisesti ja toimipisteet sijaitsevat Pirkkalassa, Vantaalla ja Turussa. Taratest on vaikeasta markkinatilanteesta huolimatta jatkanut menestyksekkäitä investointejaan kasvuun ja alan kehitykseen.

Mörinöillä on esillä muun muassa Suomen ensimmäinen hybridikairakone GM100 Hybrid, joka on päästötön ja ympäristöystävällinen vaihtoehto maaperätutkimuksiin kaupunkialueilla. Pihalla nähdään myös Geoboom-kairakone, joka valmistajansa mukaan on väylähankkeiden tutkimusten tehokas edelläkävijä.

Mörinöillä on mukana Taratestin tytäryhtiöt. kuten digitaaliseen maarakentamiseen ja koneohjausmalleihin erikoistunut 3D-Koppi Oy ja vaativiin mittauskohteisiin erikoistunut mittaustekniikan edelläkävijä Surgeon Oy.

Elinkaaritapahtumassa nähdään em. yritysten koneita ja laitteita sekä kuullaan mielenkiintoisia yritysesittelyjä. Luvassa myös työnäytöksiä ja arvontoja!

Taratestin pihamaalla Elinkaaritapahtumassa ovat mukana Surgeon Oy, 3D-Koppi Oy, Ramudden Oy, Leica Geosystems Oy, Levorannan Autoliike Oy, Geomachine Oy, Rebelvolt Oy, Kaeser Kompressorit Oy, Kaivinyhtymä M Palonen Oy, Infra Ry ja tietenkin Taratest Oy.

Elinkaaritapahtuman ohjelma:
Businessperjantai 12.4. klo 8–17
8–10: Maukas aamiainen
11–12: Runsas lounas
14–17: Yritysesittelyjä, koneita, laitteita, arvontoja, työnäytöksiä sekä makkaran ja vaahtokarkkien paistoa

Perhelauantai 13.4. klo 9–15
11–15: Onnenpyörän pyöritystä ja popcornia, makkaran ja vaahtokarkkien paistoa ja tietenkin kone-esittelyjä

Taratestin Elinkaaritapahtuma Mörinöillä Pirkkalassa osoitteessa Turkkirata 9.


Mateko Oy
Turkkirata 31, 33960 PirkkalaMateko ja CE Rental esittelevät tuotteitaan ja palveluitaan Mansen Mörinöissä, joka on Suomen suurin konetapahtuma.

Matekon Pirkkalan toimipisteellä Turkkiradalla on 12.-13.4.2024 paljon nähtävää ja koettavaa. JCB-koneet ovat tutusti esillä, ja vuoden 2024 uutuutena esitellään Kubotan tuotteet maatalouteen ja kiinteistönhuoltoon.

JCB:ssä pääpaino on kesän urakoihin tarvittavilla koneilla, mutta asiantunteva henkilökunta auttaa mielellään myös esim. ensi talven lumiurakoiden konevalinnoissa. JCB:n laaja konevalikoima pystyy vastaamaan kaikkiin urakoitsijoiden tarpeisiin.

Kubotan tuotevalikoimaan kuuluvat 74-175 hv maatalous- ja 23-62 hv kiinteistötraktorit, työajoneuvot sekä erikokoiset ruohonleikkurit. Mateko toimii myös Kubotan huoltopisteenä sekä varaosien jälleenmyyjänä. Tutustu kiitettyihin Kubotan tuotteisiin Mörinöillä – ammattilaisille on tarjolla palvelua entistäkin laajemmalla rintamalla.

Perinteiseltä rompetorilta voit tehdä huikeita löytöjä.
Pihalla ja myymälässä on edullisia mörinätarjouksia – kannattaa olla tarkkana!

Matias Kivisaaren omakätisesti rakentama monsterimönkijä on messuilla näytillä. Tätä jättimäistä mönkijää kannattaa tulla katsomaan kauempaakin – hiljattain MP24-messuilla monsterimönkijä oli ehdoton hitti, ja sitä se oli Seinäjoen Konepäivilläkin. Lisäksi esillä on Lempäälän Urheiluautoilijoita edustavan Jussi Saarisen ralli-Astra.

Mukana Mörinöillä ovat seuraavat yhteistyökumppanit:
Stark, Am Bonus Oy, Ramtec Oy, Kone Jare Oy, Valttori Oy


Meknia Oy
Autokeskuksentie 9, PirkkalaMeknia Oy on suomalainen, yritysasiakkaita palveleva vakuutusmeklariliike, jonka palveluihin kuuluvat yritysten vakuutuskilpailutukset sekä kokonaisvaltainen vakuutusten ja vahinkojen hoitopalvelu.
Mansen Mörinöillä Meknia esittäytyy viimevuotiseen tapaan Scania Suomen toimipisteen pihassa, osoitteessa Autokeskuksentie 9, Pirkkala. Vakuuttamisen asiantuntijat ovat paikalla, ja nälkää torjutaan tänäkin vuonna pyttipannulla.

”Tuttuun tapaan nähtävillä on lisäksi motorsport-kalustoa”, muotoilee Aleksi Mäkijärvi Meknialta, ja kehottaa saapumaan paikanpäälle katsomaan.


MN-Lifttek Oy
Telinetie 5b, 33880 LempääläMN-Lifftek Oy:n pihalla on Mansen Mörinöillä esillä laaja kattaus yrityksen edustamia laitteita, kuten Manitou-kurottajia, Hoeflon-mininostureita, Geda-työmaahissejä, Pramac-generaattoreita sekä paljon muita rakennustyömailla tarpeellisia laitteita. Koeajomahdollisuus. Pientä purtavaakin on tarjolla.

MN-Lifttek esittäytyy nyt ensi kertaa Mörinöillä uusissa Tampereen seudun toimitiloissaan, jotka löytyvät aivan Tampereen ja Lempäälän rajalta osoitteesta Telinetie 5, Lempäälä.


Niemi-Korpi Oy
Teollisuustie 22, 33960 PirkkalaNiemi-Korpi Oy:n tarjonnassa on Mansen Mörinöillä nähtävillä uusia Iveco-kuorma- ja pakettiautoja, edustava valikoima käytettyjä hyötyajoneuvoja sekä huolto- ja varaosapalvelut.

Taatusti mielenkiintoista katsottavaa saapuu paikalle Latelan tallista, eikä nälkää tarvitse kokea Niemi-Korvellakaan, sillä purtavaa on tarjolla.


Nordic Truckcenter Oy
Kannistontie 141, 33880 LempääläNordic Truckcenter tuo Mansen Mörinöihin nähtäville DAF-kuorma-autoja vuosina 2022 ja 2023 Vuoden Kuorma-autoiksi valituista autoja XD-, XF- ja XG-malleista. Mukana on erilaisiin kuljetustehtäviin varusteltuja autoja, joista mainittakoon maa-aineskuljetuksiin varustettu ilmajousitettu XF-vetoauto 6×4-vetotavalla.
Nordic Truckcenter esittäytyy osoitteessa Kannistontie 141, 33880 Lempäälä


Novatron Oy
Vesalantie 1, 33960 PirkkalaNovatronilla pääsee testaamaan koneohjausjärjestelmää aidossa ympäristössä eli pihalla on koeajettavissa Develon DX300 -kaivukone, joka on varustettu Novatronin 3D-järjestelmällä. Myös uutuustuotteita on nyt ensi kertaa näytillä, kuten uusi 10” näyttö sekä uusia G3-antureita koneohjausjärjestelmään.

Samoin Mörinöillä pääsee tutustumaan Novatronin Xsite® DRILL:iin, joka on satelliittipaikannukseen perustuva poraus- ja reikänavigointijärjestelmä.
Pyttipannua ja pullakahveet on tarjolla nälkäisille.

Novatron esittäytyy perinteisessä paikassaan Pirkkalassa osoitteessa Vesalantie 1. Mörinöitä kiertävä messubussi pysähtyy Novatronin kohdalla. Kohteessa on hyvin pysäköintitilaa myös omalla autolla tuleville.


Oilset Oy
Turkkirata 23-25, 33960 PirkkalaPetro-Canadan tuotteiden uusi maahantuoja Oilset Oy on mukana Mörinöillä ja esillä on koko yrityksen erittäin laaja tuotekattaus.

Tervetuloa morjestamaan Oilsetin miehistöä ja tutustumaan alan huipputuotteisiin Mansen Mörinöille osoitteeseen Turkkirata 23, 33960 Pirkkala.

Tarjolla makkaraa, kahvia ja pullaa!


Ramtec Oy
Turkkirata 31, 33960 PirkkalaRamtec Oy esittelee Mörinöillä erilaisia kaivukoneiden lisälaitteita maarakennukseen, purkutöihin sekä kierrätykseen. Ramtec on kotimainen lisälaitevalmistaja ja yritys on nyt pitkästä aikaa taas mukana Mansen Mörinät -tapahtumassa. Lisälaitteiden ohella nähdään paikalla myös paljon Ramtecin omaa väkeä kertomassa ja opastamassa laitevalinnoissa.

Ramtecin lisälaitteet ovat esillä Matekon pihalla Pirkkalassa osoitteessa Turkkirata 31.


Realmachinery Oy & Wihuri Oy Tekninen Kauppa & W Rent
RealParkinkatu 9, 37570 LempääläLempäälän RealParkin alueella sijaitsevien RealMachineryn ja Wihuri Teknisen Kaupan mielenkiintoisinta antia ovat monipuolinen ja laadukas konevalikoima. Esillä on tuotteita kaikista edustuksista ja mukana on myös runsaasti mielenkiintoisia uutuustuotteita. Kone- ja lisälaitevalikoiman lisäksi Mörinät on oiva paikka tutustua myös yritysten tarjoamiin jälkimarkkinointipalveluihin, vuokraus- ja leasingtarjontaan sekä rahoitustarjouksiin, ja myös laajan demokentän koeajomahdollisuudet kannattaa hyödyntää.

Develonin uutuuksina esitellään esimerkiksi mallistoa oivasti täydentävät Develon DX85- ja DX100-mallit. Mecalac-kaivukoneista huomio kiinnittyy uusiin 8MCR- ja 9MWR-koneisiin. McCloskeyn murskaus- ja seulontatuotteista Mörinöillä ensiesitellään puolestaan R155-suorasyöttöseula, J4-leukamurskain sekä uusia kasakuljetinratkaisuja. Myös Ammanin maantiivistyslaitteet ja Haulotten nostinvalikoima esittäytyvät. Wihuri Teknisen Kaupan John Deeren maatalouskoneet sekä Golf & Turf-tuotteet keräävät varmasti huomion. Maatalouspuolen valikoimaa edustavat lisäksi Baileyn perävaunut ja trailerit, Sip-heinätyölaitteet sekä Bomfordin leikkurit ja murskaimet. Wille-mallisto ja Linde-trukit ovat totutusti esillä uutuustuotteineen ja uutena edustuksena esitellään Kressin urheilunurmien sekä viheralueiden hoitoon tarkoitettuja akkukäyttöisiä ammattituotteita.

Yleisön viihtyvyyden takaa ammattitaitoinen juontaja, joka pitää asiakkaat ajan tasalla tapahtuman tarjonnasta. Lauantaina kello 12 ja kello 13 esiintyy puolestaan sketsihahmo Urmas Viilunk sekä päivän päättää kello 14 Duo Töyssy & Tervaniemi.

RealParkissa mukana myös:
Novatron, Snowek, VTR Workwear Center Oy, Lametal Stark, Metsätyö, Geolaser, Rototilt, HydraSpecma, Steelwrist, Trafino, Serco, Dynaset, Geotrim, Elpac, SKF, Finfinet, Vama, Huutokaupat.com, Normet, KK-Module, Saara Sulanen Oy

Rinta-Jouppi Machine Oy
Autokeskuksentie 8, 33960 PirkkalaRinta-Jouppi Machine tuo Mansen Mörinöille esille japanilaiset Airman-minikaivukoneet. Pirkkalassa Grollsin pihassa osoitteessa Autokeskuksentie 8 on esillä kattava valikoima Airman-minikaivukoneita.

Yanmar-dieselmoottoreilla varustettujen Airmanien edustus alkoi Rinta-Joupilla alkuvuodesta vuonna 2021. Hokuetsu Industriesin valmistamat Airman-minikaivukoneet ovat lujaa japanilaislaatua, ja ne tunnetaan ympäri maailman kompakteina ja voimakkaina ammattilaisen valintoina. Suomen maahantuontivalikoimassa on kaikkiaan 8 mallia painoluokissa 1–5 tonnia.

Kaivuusyvyys on isoimmassa yli 5 tonnia painavassa Airman 55 -mallissa 3,83 metriä ja mitattu moottorin teho on 29,1 kW. Rinta-Jouppi Machinen myyjät toivottavat Mansen Mörinöillä vierailevat istumaan Airmanien ohjaamoon ja toteamaan henkilökohtaisesti japanilaislaatu.


Rotator Oy
Tuottotie 4, 33960 PirkkalaRotatorilla Pirkkalan Tuottotiellä on tunnetusti Mörinöillä hyvä tunnelma. Esittelyssä on laaja kattaus alan parhaita koneita maailman johtavilta merkeiltä.

Mörinöillä on esillä erittäin laaja kattaus Hitachin kaivinkoneita aina minikoneista suuren kokoluokan kaivinkoneisiin. Koeajokentältä löytyy esimerkiksi keskikokoinen pyöräalustainen kaivinkone Hitachi ZX155W-7, joka soveltuu monipuolisiin kaivuutehtäviin mm. kompaktin kokonsa ja tehokkaan moottorinsa ansiosta.

Nähtävillä on myös Suomen ja Pohjoismaiden ensimmäinen pelastustoimen käyttöön varusteltu kaivinkone, Pirkanmaan VPK:n Hitachi ZX225USLC-3. Kone on varusteltu Rotatorin Pirkkalan korjaamolla. Koneessa on mm. huomioteippaukset, huomiovalot, radiojärjestelmä sekä paineilmalaitteet yhdistettynä suoraan ohjaamoon kuljettajaa varten. Konetta esittelee Pirkanmaan VPK.

Hitachi-pyöräkuormaajat ovat luotettavia työjuhtia. Ne ovat varmatoimisia ja helppokäyttöisiä, ja niiden lukuisat ainutlaatuiset tekniset ominaisuudet lisäävät voimaa ja nopeutta sekä kuormaamiseen että ajoon. Mörinöillä esillä uudet seiskasarjan pyöräkuormaajat: ZW160PL-7 ja ZW220-7 TPD
Metson murskaus- ja seulontalaitoksia yhdistää luotettavuus, korkea kapasiteetti, lukuisat tunnustetut innovatiiviset yksityiskohdat, turvallisuus, helppokäyttöisyys ja energiatehokkuus. Esillä näyttävä letka Metson tuotteita: LT120E, LT330D, S2.11 ja CT24

Furukawan nimi on liitetty louhintaan ja kaivostoimintaan jo 130 vuoden ajan. Furukawa kehitti ensimmäisen porauslaitteensa vuonna 1914 ja on siitä lähtien kehittänyt ja laajentanut tuotevalikoimaansa. Rotator on tehnyt Furukawan kanssa yhteistyötä vuodesta 1989. Esillä Mörinöillä FX15, FX55S, F6LN, FXJ225 ja FXJ475.

DINOLIFT on valmistanut DINO-henkilönostimia Loimaalla vuodesta 1975. DINO on eniten myyty hinattava henkilönostin Euroopassa. Mörinöillä esillä seuraavat mallit: 280RXTE, 135TB, 220XTC II, 160XTB II, 210XTB ja 120TB.

JLG kuuluu maailman johtaviin nostolaitteiden suunnittelijoihin ja valmistajiin. Mörinöillä nähtävillä seuraavat mallit: 600AJ HC3, 520AJ HC3, 4769RT, 2669ERT, R4045, 12E+, ES3246, ES2646, ES1932, ES1530L, ES1330L, ES1230, Nano ja Ecolift 2,2 ja lähes 40 metriin ulottuva JLG 1200SJP

Bomag on maailman suurin maantiivistyskoneiden valmistaja. Mörinöillä on esillä laaja kattaus Bomagin jyriä: BW154AP-5, BW145D-5, BW177BVC-5, BW213D-5 ja BW213BVC-5. Esillä myös lätkät jokaiseen tarpeeseen: BR95, BP12/50A, BVP10/36, BVP18/45, BPR35/60D, BPR50/55D, BPRD50/55D X28, BPR60/65D ja BPR70/70D.

Työmaiden kameleontti Merlo on kurottajien markkinajohtaja. Merlo-kurottajiin liitetään oikeutetusti avainsanat turvallisuus, tuottavuus, tehokkuus, mukavuus ja laatu. Mörinöillä esillä ovat seuraavat kurottajat: Merlo Roto 50.35SPLUS, Roto 50.26SPlus, P40.17PLUS, P35.11 ja P27.6PLUS.

HC-trukkien valikoimasta löytyy laitteet sisä- ja ulkokäyttöön, nelivetona, etuvetona ja sähkö- tai polttomoottorikäyttöisenä. Kaikille HC-trukeille myönnetään 3v/2000h takuu. Mörinöillä näytillä mm. HC 4×4 nelivetotrukki, XE-38, XC-35 ja XC16 -työntömastotrukki.

Rotarentin konevuokrauksen ammattilaiset ovat mukana Mörinöillä esittelemässä konevuokraustoimintaa. Rotarentin valikoimaan kuuluu mm. kaivinkoneita, pyöräkuormaajia, dumppereita, seuloja, murskaimia ja jyriä.

Menossa mukana myös suuri joukko yhteistyökumppaneita:
KoneJare Oy, Gripen Wheels Oy, Seulatek, GEOS OM- Tekniikka Oy, Rototilt Oy, Leica, Kaha Oy, Tankkaustiimi, Migmen Oy, InfraFour, TR Finland, REMU Oy, POME Oy, Finncont Oy, Ham-Re Oy, Suomen Hyötyajoneuvokeskus Oy, KX-Center Oy, Fodio Oy, Erka Oy

Luvassa myös paljon muuta, kuten Rompetori, varaosatarjouksia, Hitachi- ja Merlo-fanitavaramyyntiä, arvontaa, metrilakumyyntiä, maittavia tarjoiluja ja tietenkin huikea Mörinätunnelma!


RST-Steel Oy
Haikanvuori 3, 33960 PirkkalaAjoneuvovarustelija RST-Steel Oy:llä on laaja valikoima varusteita, tarvikkeita ja muita tuotteita, joilla voi kohentaa hyötyajoneuvojen ja koneiden käytännöllisyyttä, turvallisuutta ja näyttävyyttä.
Mansen Mörinöiden aikana RST-Steelin Pirkkalan toimipisteessä on esillä varusteltuja paketti- ja kuorma-autoja sekä työkoneita. Mörinätarjouksia on varusteluista ja pesuaineista. Tarjouksiin ja tuotteisiin tutustumisen lomassa voi nauttia pullakahvit.


Scania Suomi Oy
Autokeskuksentie 9, 33960 PirkkalaScanian valikoimasta ovat Mansen Mörinöillä edustettuina kaikki käyttövoimat; sähkö, kaasu ja diesel Super-mallina. Esillä ovat myös Scanian tarjoamat palvelut kuljetusyrityksille.

Scania Suomi Oy:n toimipaikalla on paljon muutakin nähtävää, sillä mukana ovat vakuutusmeklariyhtiö Meknia Oy, perävaunu- ja päällirakennevalmistaja VAK Oy, renkaiden asiantuntija RengasCenter Pirkkalan Rengaskauppa Oy sekä koulutuspalveluita tarjoavat Fleetskills ja TAKK. Wigrenin makkarat puolestaan pitävät näläntunteen loitolla


Oy Sisu Auto Ab (Tavo Oy)
Keskuojankatu 18, 33900 TampereSuomalaisia Sisu-ajoneuvoja on Mansen Mörinöiden aikaan nähtävillä tänä vuonna Tampereen Sarankulmassa, Tavo Oy:n pihassa.

Esillä ovat Sisu-mallistosta GTP-erikoisajoneuvo sekä sora-autoja kaksin kappalein, joista tarkempaa tietoa jakavat paikalla olevat Sisu-myyjät.


Suomen Rakennuskone Oy
Metallitie 6, 33960 PirkkalaMörinäviikko on vihdoin täällä ja Metallitiellä mörisee! Suomen Rakennuskone ei malta odottaa, että pääsee esittelemään tuoteuutuuksia, mörinätarjouksia sekä laajaa ja laadukasta Komatsun konemallistoa! (tule testaamaan koeajoalueelle!)

Esillä Komatsun tuoteuutuudet PW168-11, PW198-11, nämä mallit täydentävät jo ennestään laajaa Komatsun mallistoa.
Esillä myös paljon muita Komatsun konemalleja: PC55MR-5, PC78US-11, PC138US-11, PW148-11, PC210LC-11, PC228USLC-11, PC290LC-11, HB365LC-3, WA100M-8, WA475-10 (Tool Linkage), WA500-8E0, D155AX-8E0, SK815-8E0

Mukana myös SR-O Rent, jälkimarkkinoinnin kattavat palvelut ja edustus sekä vaihtokoneita.
Tapahtuman vauhdikkuudesta vastaa Mörinä-isäntämme Henri ”Haabäg” Haapamäki!

Mörinälauantaina lapsia ja aikuisia viihdyttää koomikkotaikuri J-P Pirinen lähitaikuudella sekä ilmapalloilla! Luvassa myös kaikkea muuta kivaa erityisohjelmaa läpi viikonlopun!

Molempina päivinä mahdollisuus osallistua taitoajokilpailuun, ilmoittaudu ennakkoon osoitteeseen info@sr-o.fi, luvassa huippupalkinnot! Kilpailu perjantaina klo 16.00 ja lauantaina klo 14.00. Mahdollisuus harjoitella kilpailutehtävää ennakkoon.

Ruoasta huolehtii Katinalan lihakauppa ja leipomo omilla herkullisilla tuotteillaan.

Tule myös rohkeasti juttelemaan Rekrypisteelle avoimista työpaikoista! Avoinna mm. useita kesätyöpaikkoja!

Pihamaalla menossa mukana huiput yhteistyökumppanit:
Hansa Machines, WIRTGEN FINLAND Oy /HAMM/KLEEMANN, Tamtron Group Oy, Riveria, Inchcape Motors Finland Oy/Land Rover, Vipermetal – Ajutech Oy, Priima Rengas / Michelin, Turasteel Oy, Koivumäki Yhtiöt Oy, Oy Kaha AB, Tammer Diesel Oy, Vemitek Oy, Kirjailija Ari Laivola, Rotyx


Talhu Oy
Autokuja 1 A, 33920 PirkkalaTalhu Oy esittelee Pirkkalan Autokujalla sijaitsevassa toimipisteessä laajaa tuotevalikoimaa sekä ammattitaitoisia huoltopalveluita. Esillä tuotevalikoimasta on kattavasti ajankohtaisia koneita sekä myös kevään huikeita uutuuksia, kuten Grindex-uppopumput sekä Ganterud-nostoapuvälineet. Lisäksi tarjolla on useita kampanjahintaisia tuotteita, joiden tarjoukset ovat voimassa ainoastaan Tampereen toimipisteellä messujen ajan!
Mansen Mörinät on loistava tilaisuus tulla tutustumaan paikan päälle tarkemmin Talhun palveluihin sekä keskustelemaan ammattilaisten kanssa saadaksesi ensikäden tietoa rakennuskoneista ja huoltopalveluista. Talhu auttaa löytämään parhaat ratkaisut jokaiseen kohteeseen. Luonnollisesti tarjolla on myös ruokaa ja juomaa Talhun malliin!


Tamtron Oy
Löytyy seuraavilta pihoilta:
Avesco (Jasperintie 290, 33960 Pirkkala), Suomen Rakennuskone (Metallitie 6, 33960 Pirkkala), Volvo CE (Tuottotie 8, 33960 Pirkkala)Tamtron Oy esittelee punnitusratkaisujaan tulevilla Mansen Mörinöillä kolmessa eri paikassa. Yrityksen esittelypiste nähdään Avescon, Volvo CE:n ja Suomen Rakennuskoneen pihoilla. Jokaisen pisteen kattaukseen kuuluu uusinta tekniikkaa sisältävä demolaite, joka esittelee punnitukseen tarvittavat komponentit sekä havainnollistaa punnituksen toimintoja ja tuloksia.
Kaikissa kolmessa pisteessä on paikalla myös Tamtronin asiantuntija, joka kertoo yrityksen punnitusratkaisuista sekä niihin liittyvistä tekijöistä.

Kuvassa Harri Pentinniemi esittelemässä pyöräkuormaajiin tarkoitettua vaakajärjestelmää viime vuoden Mörinöillä. Tamtron toivottaa kaikki tervetulleeksi tutustumaan tämän päivän reaaliaikaisen mobiilipunnituksen välineisiin.


Vatupassi
Pöytäsarankatu 12-14, 33900 TampereKonevuokraamo Vatupassi on toiminut jo pitkään Pohjois-Karjalassa ja Savossa. Aikaisemmin tänä vuonna Avesco osti Vatupassin koko osakekannan. Nyt Vatupassi on avannut toimipisteen Tampereelle Avesco Rentin aikaisempiin tiloihin Pirkkahallia vastapäätä. Yrityskaupan myötä Vatupassi hoitaa jatkossa Avesco Rentin kaluston vuokrausta.

Vuokrattavaa kalustoa Mörinöillä nähdään muun muassa henkilönostin ja Caterpillarin kaivukone, joita pääsee myös koeajamaan. Paikalla on tietenkin Vatupassin henkilökuntaa kertomassa yrityksen palveluista.

Vatupassin Mörinä-kattaus pitää sisällään myös varsinaista prätkäakrobatiaa ja bensan katkua, kun moottoripyörästuntteihin erikoistunut Stunt Freaks Team esittelee hurjapäisiä moottoripyörätemppuja. Luvassa on nyt ainakin keulimisia, endoja ja kumin polttoa. Stunt Freaks Teamin pojat lupailevat, että tulossa on kunnon spektaakkeli.

Stunttishow:t pärähtävät käyntiin pari kertaa kumpanakin Mörinä-päivänä; perjantaina kello 12 ja 15 sekä lauantaina kello 11 ja 13.
Stunttipojilla on mukana tietenkin myös ns. stunttisimulaattori, jossa kuka tahansa voi kokeilla keulimisen ihanuutta turvallisesti.

Perheen pienimmille on luvassa hiekkalaatikko pienine työkoneineen sekä piirtotauluja.
Vatsan täytettä on tarjolla tontille pystytetystä hodarikojusta ja päälle vielä kahveet. Vatupassilla on myös arvonta, josta voi voittaa Cat®-radiokaiuttimen eli kannattaa poiketa ja osallistua.

Vatupassin vauhdikas Mörinä-kattaus löytyy Tampereelta osoitteesta Pöytäsarankatu 12.


Veho Oy
Jasperintie 1, 33960 PirkkalaVeho Oy esittelee Mansen Mörinöillä koko sähköisen Mercedes-Benz-hyötyajoneuvomalliston. Lisäksi nähtävillä on myös perinteisemmillä käyttövoimilla toimivia uutuusmalleja.

Ajoneuvot ovat kuitenkin vain osa Vehon tarjoamaa kokonaisratkaisua, jossa kuljetusyritykselle on tarjolla kaikki liiketoiminnassa tarvittavat välineet ja palvelut.

Mansen Mörinöiden yhteydessä Pirkkalassa Veholla on viikon ajan vaihtoautoista todella houkuttelevia tarjouksia.


Voitelukeskus / Finn-Elox Oy
Turkkirata 10, PirkkalaFinn-Elox Oy on ostanut maineikkaan Voitelukeskus Tonttilan liiketoiminnan ja öljytuotteiden ja suodattimien maahantuontia, myyntiä ja markkinointia jatketaan vanhaan tuttuun tapaan.
 
Mansen Mörinöillä kannattaakin kurvata tuttuun osoitteeseen Pirkkalan Turkkiradalle, jossa vanhan varaston loppuunmyynnin ja tuote-esittelyjen lisäksi luvassa esimerkiksi pöytäjääkiekkoa huippupalkinnoilla, gourmet-luokan ruokaa, stand up -komiikkaa sekä kylpyläloma-arvontoja. Kaiken kruunaa tuotteita ostaneiden kesken arvottava kahden hengen Thaimaan luxusloma.
 
Tervetuloa tutustumaan Voitelukeskuksen uuteen asenteeseen Turkkiradalle!

Volvo Construction Equipment Finland
Tuottotie 8, 33960 PirkkalaVolvo CE Finlandin pihamaalla nähdään taas perinteinen laaja kattaus Volvon maarakennuskoneita ja sekä erilaisia koneiden varusteita ja lisälaitteita muilta toimijoilta. Pihan yhtenä tähtenä esittäytyy kuvan Volvo L200H HL -puukurottaja. Pihalla on koeajettavissa Volvo EWR150 -pyöräalustainen kaivukone varustettuna Engconin uudenmallisella kallistuvalla kauhanpyörittäjällä.

Volvo CE:n konetarjonnan ohella niin sisällä kuin ulkona on esillä monia Volvon yhteistyökumppaneiden tuotteita, kuten Cobran seulakauhoja, Sandvikin poralaite, Tamtronin vaakalaitteita, Steelwristin sekä Rototiltin kallistuvia kauhanpyörittäjiä ja muita lisälaitteita, kotimainen ilman hydrauliikkasylintereitä toteutettu Rotyx-kallistuva kauhanpyörittäjä, L5-koneohjausjärjestelmiä, Kiho-työnseurantaohjelmistoja sekä Euromasterin ja Green Treadin renkaita.

Eikä siinä vielä kaikki, Volvo CE:n Teijo Lähdekorpi muistuttaa jaossa olevista Volvo-ämpäreistä, jollaista ei vielä ihan joka Jannulla olekaan, kohta on.
Herkkusuille on tarjolla riistakeittoa ja päälle pullakahveet.

Volvo CE:n Mörinä-tarjonta löytyy tutulta paikaltaan Pirkkalasta, osoitteesta Tuottotie 8. Paikalle pääsee myös Mörinöitä kiertävällä bussikuljetuksella.


Volvo Truck Center
Nuutisarankatu 19, 33900 TampereTampereen Volvo Truck Centerillä on nähtävillä raskaat Renault Trucks -kuorma-automallit sekä tietenkin Volvo-kuorma-automallisto. Autojen lisäksi esillä ovat palvelu ja varaosat sekä tuotemyynti.

Täysin uudistuneet Renault Trucks T-, C- ja K-sarjan kuorma-autot sisältävät lukuisia muutoksia ajomukavuuteen, polttoainetaloudellisuuteen, tuottavuuteen ja turvallisuuteen liittyen. Diamond Tour 2024 -kiertueen autot ovat nähtävillä Mansen Mörinöillä ja koeajettavissa Mörinöiden jälkeisenä maanantaina Tampereen Volvo Truck Centerissä Nuutisarankatu 19:ssä.

Hiabin World Crane Championship -kilpailu järjestetään Suomessa yhteistyössä Volvo Finlandin kanssa. Ensimmäinen osakilpailu onkin Mansen Mörinöillä Volvo Truck Centerissä.

Mansen Mörinöillä on Volvo Truck Centerissä mukana lukuisia yhteistyökumppaneita.
Volvo Truck Center on Tampereen Sarankulmassa, osoitteessa Nuutisarankatu 19.


VTA Tekniikka Oy
Haikanvuori 2, 33960 PirkkalaVTA Tekniikka Oy:n Pirkkalan toimipisteellä voi Mansen Mörinöiden aikaan tutustua laajaan Palfingerin valmistamien nostureiden ja muiden kuormakäsittelylaitteiden valikoimaan. Esillä on myös Thermo King -lämmönsäätölaitteita lämpösäädeltyjä kuljetuksia varten sekä tietysti VTA-päällirakenteet.